Toptan Giyim

Toptan Giyim Kadın Modelleri

Toptan Giyim Alırken Nelere Dikkat Edilir?

 
Perakende fiyatına göre daha ucuza alınan ve büyük cirosal kazançlar elde edilen toptan giyim sektörü erkek, kadın ve çocuk giyimine dair bilumum ürünleri kapsar. Çok büyük bir piyasaya sahip olan toptan satışlar, ekseriyetle işletmelerin ilgilendiği bir ticaret koldur. Bu yüzden toptan ürün satın almadan önce işletmelerin ileride zarara uğramaması için dikkat etmesi gereken birtakım hususlar bulunur. 
 

Toptan Giyim Nedir?

 
Toptan giyim erkek, kadın ve çocuk kıyafetlerinin yanı sıra çanta, aksesuar ve ayakkabı gibi giyim ürünlerini toplu paketler halinde satma stratejisidir. Perakende satışa nazaran daha ucuza satılan toptan giyim ürünleri daha çok işletmeler tarafından tercih edilir.  
 
Toptan ürün satışları, bireysel satışlara göre daha az oranlara sahip olsa da özünde daha kazançlı bir ticari faaliyettir. Çünkü bireysel satışlarda 20-30 adet giysi satışı başarısız bir rakam olarak görülebilirken, toptan satışlarda bu rakamlar tam tersidir. “Sürümden kazanma” tekniğinin bilfiil işlediği bu piyasada, nispeten düşük fiyatlara satılan ürünler, çığ gibi büyüyerek daha yüksek cirolar elde eder.
 
toptan giyim sitelerinden alışveriş yapmış elleri dolu kullanıcı
 

Toptan Giyim Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 
Toptan giyim ürünleri alırken, pazarlık yapmaya ve hedef kitleye yönelik ürünler almaya dikkat etmek gerekir. Toptancılara alışveriş yapmaya giderken birçok mağaza sahibi sırf fiyatı uygun olduğu için güven vaat etmeyen parti mallarına ilgi gösterir.
 
Bu durum, ekonomik olarak işletmecinin faydasına olsa da uzun vadede mağazasının prestijini ve standartlarını zedeleyeceği için uzak durulması gereken bir yaklaşımdır. 
 
Mağaza sahibi, toptan ürün satın almadan önce kendi işletmesinin konseptini göz önünde bulundurmalı ve bu konsepte uygun olarak hareket etmelidir. Çoğunlukla düşük gelir gruplarına hitap eden bir mağaza lüks ürünleri o mağazada satamayacağı gibi, lüks ürünler satan bir işletme de kitlesinin “Rüküş” olarak nitelendirdiği ürünlerden kar elde edemez.
 

Pazarlık Atlanmaması Gereken Önemli Bir Adımdır

 
Alışveriş esnasında daha fazla kar etmek adına pazarlık yapmak büyük önem arz eder. Çünkü pazarlık yapmak para kazanma potansiyelini artıran unsurların başında gelir. Bu yüzden pazarlık yapmak, daha fazla kazanç elde etmenin öncüllerindendir.
 
Ancak elinizin güçlenmesi için sektörü bilen ve tecrübe sahibi biriyle beraber pazarlık yapmak tek başına olduğunuzdan daha etkili sonuçlar sunar. Ayrıca nakit ödeme faktörü de pazarlık aşamasında elinizi güçlendiren önemli detaylardan biridir.
 
Toptan giyim firmaları genellikle siparişlerin büyüklüğüyle ilgilenir. Ancak referansı olmayan müşteriler büyük sipariş vermek istediklerinde satıcılar ister istemez kuşku duyar. Bu aşamada çevre sahibi ve tecrübeli bir tanıdıktan yardım almak oldukça önemlidir.
 
toptan giyim markalarının avantajlarını kullanan alıcılar
 
Bunun yanı sıra sonradan problemlerin yaşanmaması için toptan alışverişlerin internet ortamı yerine yüz yüze yapılması önerilir. Çünkü bu tür satışlarda istenilen ürünle karşılaşılması oldukça düşük bir ihtimaldir. Bu yüzden detaylı olarak toptancı firma araştırması yapılmalı ve yerinde sipariş verilmelidir.
 
İnternet üzerinden hiç tanınmayan bir firmaya sırf ellerindeki ürünleri kaçırmamak için kapora ödemek de sıklıkla yapılan bir hatadır. Zira bu ödemeyi müşteriden alan firmanın kayıplara karışıp müşteriyi zarara uğratması tecrübelerle sabit bir dolandırıcılık durumudur.
 

Toptan Giyim Ürünleri Almanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

 
Perakende fiyatlarına nazaran daha ucuz olması toptan alışverişin başlıca avantajlarından biridir. Üstelik stok tutma imkânı tanıması, satış sirkülasyonunun sağlanmasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Ayrıca stok tutma, rağbet gören ürünleri daha belirgin bir hale getirerek üzerine yoğunlaşılmasına olanak tanır.
 
Toptan kadın giyim bağlamında bu konu, çoklu paket satışları üzerinden örneklendirilebilir. Bunun dışında, toptan ürün satın alırken pazardaki bilinen mevcut firmalarla çalışıldığı için sıfırdan uğraşmanın zahmetine girilmez. Bu özelliği sayesinde müşteriye maddi olduğu kadar vakti kar elde etme şansı tanınır.
 
Toptan satışlar büyük ticari faaliyetler oldukları için birtakım problemleri de beraberinde getirir. Bunlardan ilki aynı ürünleri satan diğer firmalarla rekabete girmektir. Rekabetin yüksek olması hem müşterinin kendini öne çıkarmasını hem de kar marjı elde etmesini zorlaştırabilecek faktörler arasındadır.
 
Aynı zamanda toplu alınan ürünlerin satılamaması demek, salt maddi zarar anlamına gelir. Bu yüzden toptan alışverişlerin dikkatli ve planlı bir şekilde yapılması gerekir. Bunun yanı sıra toptan alınan ürünlerin depoda saklanması ve bu deponun nizami bir şekilde yönetilmesi de oldukça zahmetli bir iştir.
 

Toptan Kadın Giyim Firmaları

 
Toptan kadın kıyafetleri satan firmalar, tıpkı mağazalar gibi kendi konseptlerini oluşturan kuruluşlardır. Pazarium gibi bazı firmalar tesettür giyimine odaklanırken Zarem Kids gibi firmalar ise daha çok çocuk giyimine odaklanan giyim markalarıdır.
 
Kadın giyim toptan satış firmaları, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan müşterilere zengin olanaklar tanıması açısından önemlidir. Bu bağlamda, Jane's bireysel müşterilerin yanı sıra işletmelere de kadın giyim alanında hizmet veren önemli bir firmadır. 
 
Dolayısı ile toptan giyim ürünlerine Jane's tecrübesi ve güvencesi ile uygun ve avantajlı fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Ürünleri İstanbul'un farklı lokasyonlarında bulunan fiziksel mağazalardan kolaylıkla satın alabileceğiniz gibi https://www.janeswholesale.com/ adresine girerek online sipariş de verebilirsiniz. 
 
Etiketler: Toptan Giyim (Toptan Kadın Elbise)
Eylül 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR