Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Giyinmeli?

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Giyinmeli

Kadınların boy ortalamasının 160 cm civarları olduğu ülkemizde kısa boylu kadınlar nasıl giyinmeli sorusu özellikle kadınlar tarafından oldukça sık merak edilen konuların başında geliyor.

 

Boy ortalamasının altında kalmak kısa boylu olarak kabul edilirken, pantolon paçalarından veya etek, elbise uçlarından boyunuza göre aldırıyor olmak da kısa olduğunuzu gösteren bir ölçü olabilir. 

 

Yazımızda yer verdiğimiz uzun görünmenin püf noktalarını dikkate alarak olduğunuzdan daha uzun ve zarif görünmeniz mümkün.  Şimdi gelin detayları birlikte öğrenelim.

 

Kısa Boylu Kadınlar İçin Kombin Önerileri

 

Kıyafet seçimlerinizde bedeninizi iyi tanımanın yanı sıra ufak ama etkili moda hilelerini de bilmeniz, istediğiniz gibi görünmenize yardımcı olabilir. 

 

Kıyafetlerin desenlerine özen göstermek ince görünme tiyolarının başında gelir. Renklerin iç içe kullanıldığı, büyük, geniş, baskı ve karışık desenler yerine göz yanılsaması ile uzun gösteren dikey çizgi gibi desenler tercih etmelisiniz. 

 

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Giyinmeli?  göstermek için uzun siyah elbise ve topuklu ayakkabı giyinen kadın

 

Tepeden tırnağa tek renk giydiğiniz bir kombinde uzun görünmenize yardımcı olacaktır. Bu sayede bedeninizin tek bir parça halinde görünümü uzun bir siluet oluşturur.

 

Önemli olan tek renk ve koyu ton olmasıdır, tabii sadece siyah renge ağırlık verip, diğer koyu renkleri de ihmal etmeyin. 

 

Kısa Boylu Kadınlar İçin Etek Seçimi

 

Etek ve elbise seçiminde midi ya da maksi boy eteklerin sütun tarzı modellere sahip olanları tavsiye edilebilir. Bu model dışında kalan elbise veya etek modelleri seçerken boy tercihinde özgür davranabilirsiniz.

 

kısa boylu kadın siyah boydan çiçekli elbise giyiyor

 

Tek yapmanız gereken küçük desenli olanlarını ya da dikine çizgilere sahip olanlarını tercih etmeniz. Ayrıca yüksek topuklu ayakkabılarla desteklemeniz de her boyda elbise ya da eteği giyebileceğiniz anlamına gelir.

 

Kısa bir üst ile yüksek bel bir eteği eşlemek de iyi bir kombin şeklidir.  Bu sayede bacaklarınız daha uzun görüneceği için uzun boylu bir duruş sergilemiş olursunuz.

 

Etek tercihinde bir diğer önerimiz; Mini ya da dizinizin üzerinde aynı zamanda küçük yapılı ve ince kesim etek modelleridir.

 

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Pantolon Giymeli?

 

Kısa boylu kadınlar nasıl pantolon giymeli noktasında da vereceğimiz tüyoları dikkate alarak pantolon tercihinizi yapabilirsiniz. Yüksek bel Jean, kumaş ya da keten pantolonlar sizi daha uzun gösterirken, düşük bel pantolonlar basık ve kısa gösterecektir. 

 

kısa boylu kadınlar için güzel pantolon modelleri

 

Aşırı bol ve hacimli pantolonlar yerine dar, hacimli olmayan pantolonları tercih etmelisiniz. Pantolon modeli belirlerken seçimleriniz boru paça veya İspanyol paça yönünde olmalıdır. Bu modeller daha uzun görünmenizi sağlayan parçalardır.

 

ıspanyol paça ve askılı tişört ile poz veren kadın

 

Özellikle İspanyol paça modeli apartman topuklu ayakkabı ile tamamlamanız istediğiniz gibi görünmenizi ağlar. 

 

Pantolon boyu belirlerken bacakları uzun gösterecek boya sahip modeller öncelik olmalıdır. Ayakkabının tam üstünde biten bir pantolon yerine ya bileğin altında biten veya ayak bileğinizi açıkta bırakan sigaret ya da skinny modeller tercih edilmelidir.

 

Ayrıca pantolonla kombin yaparken pantolon üzerine giydiğiniz tişörtleri mutlaka pantolon içine sokun. Kalçanızın altına doğru uzanan uzun tunikler ve bluzlar ile kesinlikle kombin yapmayın. Bu tarz kombinler daha kısa görünmenize neden olacaktır.

 

Ufak Dokunuşlarla Uzun Görünme Sırları

 

Önerdiğimiz modellerin yanı sıra kıyafet seçimi yaparken çok küçük dokunuşlarla büyük etkiler oluşturmanızda mümkündür. Ayakkabı, hırka, ceket, yaka tipi, saç modeli ve boyu, aksesuarlar gibi ayrıntılar da doğru seçildiğinde ve kullanıldığında daha uzun gösterecek moda sırlarıdır.  

 

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Ayakkabı Giymeli?

 

  • Kısa boylu kadınlar ayakkabı seçimi yaparken ayakkabıların, hafif topuklu ve sivri burunlu olması boyunuzu yükselteceği gibi kıyafetlerinizin de güzel durmasını sağlayacaktır.

 

  • Babet tercihlerinizde ise sivri burunlu olan modeller boyunuzu uzun gösterecektir. Başka bir alternatif ise bu model ayakkabıları küçük cepli, bedeninize uygun uzun hırkalar ile giyerseniz boyunuz daha uzun görünecektir.

 

Kısa Boylu Kadın kombinleri için poz veren manken

 

  • Ekru, krem, bej, ten, nüde, vizon rengi bilekten bağlamalı sandaletler ten renginize yakın olduğu için bacak boyunuzu uzun göstereceğinden tercih edilebilir. Aynı şekilde açık ayakkabılarda bilekleri kesmeyeceği için uzun görünmenize yardımcı olacaktır.

 

Kısa boylu Kadınlar Nasıl Çanta Kullanmalı?

 

Kullanacağınız çantanın özellikleri de boyunuzun nasıl görüneceğini etkileyen bir diğer unsurdur. Bu konuda kriteriniz boyunuzla orantılı ebatta bir çanta olmalıdır.

 

Çok büyük çanta diğer kıyafetlerinizi ve tarzınızı arka plana atacağı gibi sizi basık ve kısa gösterecektir. Ayrıca mug tipinde olan ya da dar tipli çantalar kısa boylu olan bayanları daha uzun gösteren modellerdir.

 

Kısa Boylular İçin Saç Modeli

 

Minyon, kısa boya sahip bayanların saçlarının uzun olması da boylarının daha kısa görünmesine sebep olur. Saçınızın uzun olduğu oranda boyunuz da kısalacaktır. Çok kısa saç sevmiyor iseniz bu durumda omuz hizasında saç boyu tercih edebilirsiniz. 

 

Kısa saçlı kadın

 

Uzun saçlardan vazgeçmek istemiyor iseniz topuz yapabilir, toplayabilir, kabartabilir, böylece boyunuzun daha yüksek görünmesini sağlayabilirsiniz.

 

Hangi Yaka Modeli Uzun Gösterir?

 

Bluz, tişört ve elbise seçiminde yükseklik yanılsaması oluşturan U ve V yakalı modeller, boyunuzun daha uzun görünmesini sağlar ve daha şık bir duruş kazandırır. 

 

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Ceket Giymeli?

 

Ceket seçiminde önerimiz, uzun ceket yerine bel hizasında olan ceketlerdir. Ayrıca istediğiniz gibi bir görünüm için kıyafetlerinizin kol ve paça boylarını da bedeninize göre kısaltmalısınız.

 

Bel hizasında ceket modelleri ve içine giyeceğiniz crop top kıyafetler olduğunuzdan daha uzun görünmenize yardımcı olacaktır.

 

Kemer Seçimi

 

Kısa boylu kadınlar için elbise tercihinde dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı ise kemerlerdir. Kombinlerinize kemer dahil ettiğinizde, kemer vücudunuzun ikiye bölünmüş izlenimi verir ve boyunuzun kısa olduğu algısı oluşturur.

 

Olabildiğince kemerli kombinlerden uzak durmak faydalı olacaktır. Kemer kullanmanız gerekiyorsa da uzun görünümü sağlayan ince kemerleri tercih etmenizi öneririz. 

 

Kısa, uzun, orta hangi ölçülerde boya sahip olursanız olun duruşunuz, tarzınız hissettiklerinizin bir yansımasıdır. Bu bilinçle giydiğiniz her parça ufak dokunuşlarla, sizi istediğiniz gibi gösteren sihirli birer giysiye dönüşecektir.
 

 

Etiketler: Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Giyinmeli
Haziran 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR