Crop Nedir? Crop Nasıl Kombinlenir?

Crop Nedir Crop Giyinmiş Kadın

Crop top modeller, göbeği ve bel bölgesini açıkta bırakan, farklı uzunluklarda olabilen mini üstlerdir. Bu üstler içinde tişört, bluz, gömlekleri hatta kazakları sayabiliriz. Bu parçalar, 1900’ lü yılların başında ortaya çıksa da son yıllarda bir hayli dikkat çekmiş, fazlaca tercih edilir olmuştur.

 

crop model üzerine mavi blazer ceket giyen kadın

 

Bunun sebebi nasıl giyileceği ile ilgili kısıtlama olmaması, konforu ve şıklığı beraber sunması, estetik bir duruş sağlamasıdır. Her tarza kolayca uyum sağlayan crop toplar, işe giderken, spor yaparken, alışverişe giderken, gezerken hatta ev ortamında rahatlıkla kullanılabilir. 

 

crop top ile siyah kot pantolonu kombin yapan kadın

 

Genelde crop denilince crop top kastedilse de aslında ufak da olsa farklılık vardır. Bu kadar ilgi gören bu giysileri crop nedir sorusuna cevap arayarak beraber keşfedelim.

 

Crop Nedir?

 

Crop bir kesim şekli, bir modeldir. Kısaltılmış üst giyimlerin tamamı için kullanılabildiği gibi bileğin 10 cm üzerinde biten bazı pantolon, tayt modellerinin adlandırılmasında da kullanılır.  Crop kesime sahip parçalar normalden daha kısadır, göbeğin bir kısmını ya da tamamını açıkta bırakacak şekilde tasarlandıkları için boyları farklı farklıdır.

 

beyaz crop model ve krem pantolonu kombinleyen uzun kadın

 

Bazı croplar göğüs hizasında tasarlanırken bazıları bel bölgesinde ince bir çizgi bırakacak kısalıktadır. Crop nedir? sorusuna cevap bulduğumuza göre, feminen duruşu ön plana çıkarmak isteyen bayanların özellikle tercih edeceklerini düşündüğümüz bu modelin özelliklerini gelin beraber inceleyelim.

 

Crop Ne Demek?  

 

Crop, üst anlamına gelen “ top” ile birlikte kullanılarak kırpma üst, kesik üst çağrışımıyla yarım veya göbek üstü giysilerin adı olarak kullanılır. Bu noktadan hareketle crop ne demek sorusuna kırpmak, kesmek cevabını vermek yanlış olmayacaktır.

 

Kış giyim ürünlerinden kazaklarda, bluzlarda, yaz giyim ürünlerinden tişörtlerde, büstiyerlerde, gömleklerde bu modele sıklıkla yer verilir. 

 

retro pantolon ile renkli crop top ve gözlük giyinen kadın

 

Crop Model Nasıl Kombinlenir? 

 

Crop modeli denemek isteyen kadınların karşılaştığı bir diğer konu ise bu modellerin nasıl kombinleneceğidir. Salaş, bol ya da vücudu saran, yaka ve kol yapıları bakımından ve hırka, ceket gibi çeşitleri olan crop modeller en rahat kombinlenebilen parçalardır.  

 

Bu ürünler kurtarıcı parçalardan olup, hangi mevsim olursa olsun, tulumlarla, taytlarla pantolonlarla, askılı elbiselerle, şortlarla kombinlenebilir ya da hırkaların, blazer ceketlerin içinde tamamlayıcı olarak giyebilir.  

 

sarı pantolon ve geniş dekolte giyinen genç kız

 

Rahat, salaş, sonsuz hareket özgürlüğü sunan crop tişörtler, günlük ve spor kombinler için idealdir. Yüksek bel tayt ya da eşofman ile kombinleyebileceğiniz crop tişörtler, spor anlarını daha konforlu kılarken, fiziğinizde oluşacak değişimleri de gözlemleme imkânı sunar.  

 

Aynı zamanda vücuda oturan tek renk crop tişörtleri, kol bölgeleri bol ve açık ya da askılı olan elbiseler ya da tulumlar ile kombinleyebilir böylece şık ve tarz bir görünüm elde edebilirsiniz. 

 

crop top modeller ile kombin oluşturan güzel genç kız

 

Crop taytlar boyu kestiği için bacak boyu uzun ve ince bileklere sahip bayanlar için daha uygundur,  spor yaparken, yürüyüşte ve birçok aktivitede hareket özgürlüğü ve estetik görünmenizi sağlar. Bacağa dikkat çeken bu taytları ister crop bir tişört ile eşleyip yürüyüşe, alışverişe gidebilir isterseniz de hırka, blazer ceketler ya da oversize gömlekler ve stiletto ile eşleyip elde ettiğiniz şık kombin ile daha özel ortamlara dâhil olabilirsiniz.

 

mini etek üzerine dantelli crop top giyinen manken

 

Crop bluzlar, uzun ya da mini boy etekler ve pantolonlar ile rahatlıkla kombin yapılabilir. Önemli olan kombin yapılacak etek ya da pantolonun yüksek bel olmasıdır. Skinny Jean ya da bol paça pantolonlarla bluzları eşleyerek günlük, iddialı olmayan kombinler oluşturabilirsiniz.

 

Ofis ortamlarının vazgeçilmezi olan kalem eteği, eşleyeceğiniz crop bluz ve topuklu ayakkabı sayesinde iş yemeği ve toplantı dışında gece şık bir davette de kullanabilirsiniz. Aynı kombini spor ayakkabı ile giyerek günlük hayata çok rahat uydurabilirsiniz.

 

Crop Kimlere Yakışır?

 

Son yıllarda daha çok gençler arasında yaygın olan crop top modeller, aslında fiziğine güvenen her yaştaki bayana yakışan parçalardır. Crop parçaların yakışacağı kişilerin sahip olması gereken fiziksel özellikler, aslında crop nedir sorusunun da cevabıdır.

 

biker tayt ike crop kombini yapan kadın

 

Şöyle ki göbeği açıkta bırakan giysiler olarak bilinen bu parçaları tercih ederken göz önünde bulundurulması gereken husus karın bölgesidir. Bir hayli kısa olan croplar, bel ve göbek bölgesine güvenen herkes için tavsiye edilebilir. Bel bölgesini ince bir çizgi gibi gösteren daha uzun croplar ise karın bölgesinde fazlalığı olan bayanlara daha çok yakışır.

 

Crop Modeller Nereden Alınır?

 

Her kadının rahat, şık aynı zamanda kaliteli ve hesaplı crop top modellere ulaşmak istemesi en doğal hakkıdır. Bu felsefeden hareketle kaliteden ödün vermeden pek çok çeşit crop top ürünü farklı renk ve beden seçenekleri ile en uygun fiyatlara sizlere sunuyoruz. 

 

deri mini etek ile crop kombini yapan genç kadın

 

Alışverişe başlamadan önce vücut tipinize uygun crop modelini belirlemek işinizi kolaylaştırır. Örneğin ince bir bele sahipseniz gece eğlencesinde, yemekte ya da istediğiniz herhangi bir ortamda düğme detaylı crop etek takım sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Bu takım ile bulunduğunuz ortamda şık ve muhteşem görünebilirsiniz. 

 

crop modellerini gösteren manken

 

Crop bir parça ile en tarz kombin yapmaksa istediğiniz, kruvaze yaka crop pantolon takım tam size göre. Kadınsı duruşunuzu ön plana çıkaracak bu takım ile renklerin harika uyumunu üzerinizde sergilerken aynı zamanda tarzınızı yansıtan kombin giyme ayrıcalığını da doya doya yaşayabilirsiniz.

Etiketler: Crop nedir
Temmuz 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR