Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi Tavsiyeleri

Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi ve Öneriler

Vücut tipine göre pantolon seçimi konusuna değinmeden önce hemen belirtmeliyiz ki farklı parçalarla kolayca uyum sağlayan, rahatlık ve özgürlüğü sonuna kadar hissettiren pantolonlar ile şıklığı yakalamanın ilk kuralı vücudunuzu tanımanızdır. Vücut tipine göre pantolon seçimi, size kusursuz bir görünüm kazandırırken, pantolonu en güzel şekilde taşımanızı da sağlayacaktır.

 

Kalça, bel, göğüs ve omuz bölgesine göre vücut yapıları genel olarak elma, armut, dikdörtgen ve kum saati gibi tiplere ayrılır. Elma vücut tipleri dolgun göğüsler, karın ve bel bölgesi ile ince ve biçimli bacaklara sahiptir.

 

Armudu andıracak şekilde üst bölümü dar olanlar armut vücut tipine sahip bireylerdir. Dikdörtgen vücut tiplerinde vücut hatları belirgin değildir. Omuz ve göğüsler; bel ve karın; kalça ve basenler birbirine yakındır.

 

Kum saati vücut tipinde ise ince bel ve dar karın bölgesi, belirgin kalça, geniş omuzlar ve dolgun göğüsler vardır.  Üçgen vücut tipi dar kalçalara sahiptir. Geniş omuzlara ve orta büyüklükte göğüslere sahiptir.

 

Hangi Vücut Tipine Sahipsiniz?

 

Vücudunuz, stilinizin ve tarzınızın en önemli belirleyicisidir. Başarılı bir tarz oluşturmanın anahtarı vücut yapınıza ve ölçülerinize uygun moda tercihlerinizin olmasıdır. Bunun için de öncelikli olarak bir boy aynasının karşısına geçerek vücut tipinizi belirleyebilirsiniz.

 

Her ne kadar vücut tipleri belirli isimler altında toplansa da her kadının vücut tipi kendine özeldir. Vücut tipine göre pantolon ve diğer giysilerin seçiminde vücudunuzu iyi tanımanız ona göre doğru seçimlerde bulunmanız gerekir.

 

vücut tipine göre pantolon secimi kadın vücut tipleri

 

Vücut tipinizi belirlerken vücut tipleri konusunda değindiğimiz hususlar ışığında üstte yer alan görselden faydalanabilirsiniz. 

 

Armut Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

 

Armut tipi bir vücutta doğru proporsiyonu yakalamak için detaylar önemlidir. Armut vücut tipine göre pantolon seçerken koyu renk tercihi ile basen bölgesi gizlenebilir. Bel bölgesi dar, paçaları geniş veya boru olan modeller bu vücut tipleri için tavsiye edilebilir.

 

Vücut tipine göre pantolon seçen kadın

 

Özellikle küçük göğüslere sahip armut tipler için yüksek belli pantolonlar idealdir. Vücut tipine göre pantolon seçimi, armut tipe sahip olanlar için biraz zor olsa da doğru model seçimi ile kolaylıkla şık bir çizgi yakalanabilir.

 

Elma Tipine Göre Pantolon Seçimi

 

Elma vücut tipine göre pantolon belirlerken kıvrımsız ve dar paça modelleri tercih ederek hedeflediğiniz istediğiniz şıklıkta görünebilirsiniz. Bu vücut tipinde geniş üst bölge ve geniş alt bölge olduğu için kıvrımlara göre pantolon seçmek doğru olandır.

 

Pantolon seçiminde zorlanmayan elma tipi vücutlar İspanyol paça ve yüksek bel jeanleri ya da kumaş kadın pantolon modellerini rahatlıkla tercih edebilir. Bol paçalardan uzak durmaları tavsiye edilir.

 

Kum Saati Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

 

Vücut tipine göre pantolon modelleri içerisinde birçoğunun rahatlıkla yakıştığı vücut tipidir. Çok dar ve çok geniş modellerden kaçınması gereken kum saati vücut tiplerine düşük bel ve bol paça pantolonlar önerilebilir.

 

Vücup tipine göre pantolon seçimi önerileri

 

Vücut tipine göre pantolon seçerken kum saati tipi vücuda sahip olanlar kalçaları geniş gösteren havuç ve şalvar model pantolonlardan uzak durmalıdır. Ayrıca vücuda dengeli bir görünüm vermek için üst kıyafetleri çok dar tercih etmemek gerekir. İspanyol paça ve streç pantolonlar da kum saati vücudun güzelliğini ortaya çıkarır.

 

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

 

Dikdörtgen vücut tipleri diğer vücut tiplerine göre daha orantılı olup, bu tiplerde üst ve alt bölge neredeyse aynı ölçülerde görünür. Vücut tipine göre pantolon seçiminde renkli, desenli kumaş pantolonlar rahatlıkla tercih edilebilir.

 

vücut tipi ve kadın pantolon seçimi

 

Dikdörtgen vücutlarda kalçalar daha dardır bundan dolayı üst bölgeyi vurgulamak gerekir. Kombinlerde şık, dikkat çekici gömlek, bluz, sweatshirtler giymek doğru bir tercihtir. Skinny jeanler ve ince kumaş yapısına sahip olan modeller de giyilebilir.

 

Üçgen Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

 

Vücut tipine göre pantolon seçerken dikkat edilecekler

 

Üçgen vücut tipine göre pantolon seçiminde İspanyol paçalı modeller öne çıkar. Çünkü üçgen tipli vücutlarda omuzlar geniştir bunun için paçaların dizden sonra açılması hoş bir görünüm verir. Ayrıca düz paçalı ve düz renkli pantolonlarla daha uzun ve daha ince görünür. 

 

Kısa ve Uzun Boya Göre Pantolon Seçimi

 

Vücut tipine göre pantolon belirlerken boyun uzun veya kısa olmasına göre bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Yüksek bel ve İspanyol paça olan pantolonlar, mom jeanler ve kargo modeller uzun boylu bayanlar için idealdir.

 

vücut tipine göre pantolon seçimi kadın

 

Boyunuz kısa ise İspanyol paçadan vazgeçmek zorunda değilsiniz. Topuklu bootie veya stilettolar ile bacak boyunuzu daha uzun gösterebilirsiniz. Kalça ve bacaklara tam oturan dar modellerde dizden sonra düz inen paçalar boyu olduğundan uzun gösterir. 

 

Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi Erkek

 

Vücut tipine göre pantolon seçimi erkek modellerinde rahatlık ve şıklık ön plandadır. Omuzlar geniş, kalça ve beli dar olan zayıf görünüme sahip ters üçgen vücut tipindeki erkekler için bol ya da düz kesim paçalı pantolonlar uygundur.

 

vücut tipine göre pantolon seçimi erkek

 

Dikdörtgen vücut tipine göre pantolon seçerken yüksek belli olanlar tercih edilmelidir. Yüksek bel boyu olması gerektiği gibi gösterir. Açık veya koyu renk pantolonlar da düzgün bir görünüm sağlar.

 

Vücut tipine göre pantolon seçiminde eşkenar dikdörtgen tipi olanlar ideal olarak kabul edilir. Şanslı vücut tipleridir, ne giyerlerse yakışır. Bel bölgesi omuz ve göğüs bölgesine göre daha büyük olan üçgen vücut tipine göre pantolon seçerken geniş paçalı modeller tercih edilmelidir.

 

Oval vücut tipinde karın bölgesi geniş, bacak omuz oranı dardır. Bacak boyunu uzun gösterecek modeller ve kot pantolonlar oval vücut tipleri için rahatlıkla giyilebilir.

 

 

Vücut tipinize göre en uygun pantolon çeşitlerini incelemek ve sezon indirim fırsatlarını yakalamak için hemen https://www.viyamo.com/kadin-pantolon-modelleri sayfasını ziyaret edin.


 

Etiketler: Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi
Nisan 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR