Vücut Tipine Göre Etek Seçimi Nasıl Yapılır?

Vücut Tipine Göre Etek Seçimi yapan kadın
Kadın olmanın ayrıcalığını en iyi hissettiren kıyafetler biri eteklerdir. Kalem, maksi, asimetrik, mini gibi çeşitleriyle yapılan kombinlerin başrolünde her zaman etekler vardır. Tüm gözlerin üzerinizde olacağı etek kombinleri elde etmek için sadece en uyumlu parçaları bir araya getirmek yetmez.
 
Aynı zamanda vücut tipine göre etek seçmek de çok önemlidir. Çünkü vurgulanması gereken bölgelere ve kamufle edilmesi gereken noktalara göre etek modeli giyerek şaşırtıcı güzellikte kombinlerle şık ve zarif görünebilirsiniz.
 

Hangi Vücut Tipine Sahipsiniz?

 
Her vücut kendine has özelliklere sahip olup belirli bölgelerinin vurgulanması ile farklı tiplere ayrılır. Vücut tipine göre etek seçimi öncesi hangi tipe sahip olduğunuzu bilmeniz doğru giyinmenizi sağlayarak özgüveninizi artırır. Vücut tipinizin farkında olmak tüm kıyafet seçimleriniz için önemlidir. Vücut tipini belirlemek ise sanıldığı kadar zor değildir.
 
Bunun için öncelikle göğüs, bel ve kalça ölçüleri bir mezura ile belirlenir. Doğru ölçüm yapmak için atlet takımı ya da iç çamaşırı takımı giymek ve aynanın karşısında olmak daha uygundur.
 
Göğüs ölçümü yaparken esnek bir mezura göğsün en dolu kısmına sarılır. Göğüsler çok sıkmadan gergin bir şekilde mezura ile çevrelenir. Omuzlar vücuda göre genişse ters üçgen vücut tipine sahip olunduğunu gösterir. Bunun dışında omuz ölçüsü alınmasa da olur.
 
Kaburgaların hemen altı, göbek deliğinin 5- 7,5 cm yukarısında bulunan beli mezura yardımıyla ölçebilirsiniz. Bu noktada mezura çok sıkmadan gergin tutulmalıdır. Kalçanın en geniş kısmına kasık hizasına mezurayı sararak da kalça ölçümü yapılabilir.
 
Son olarak göğüs, kalça ve bel ölçümleri büyükten küçüğe sıralanır. İki ölçüm arasında 2,5 cm ya da daha az fark varsa o ölçümler eşit kabul edilir. Buna göre vücut tipinizi belirleyebileceğiniz gibi aynanın karşısına geçip hangi vücut tipine sahipsiniz konusunda da doğru bir sonuca varabilirsiniz.
 
Müteakip aşamada vücut tipine göre etek modelleri arasından birini seçmeniz daha kolay ve zevkli olacaktır.
 

Kum Saati Vücut Şekli

 
İnce bir bele sahip olan kum saati vücut tiplerinin omuz ve kalça oranları eşit, göğüsleri ise normale göre daha büyüktür. Biçimli, kadınsı görünümleri ile en ideal vücut tipidir. Kum saati vücut tipine göre etek modeli seçiminde beli, bacakları ve kalçaların kıvrımlarını ön plana çıkaran modeller tercih edilmelidir.
 
Kum Saati Vücut Tipine sahip Kadınlar için Etek Önerisi
 
Bu vücut tipine sahip kadınlar etek tercihlerini kalem eteklerden yana kullanabilir. Böylelikle şık ve etkileyici olabilir, bol etek giymek istediklerinde de bellerinin inceliğini kemer takarak vurgulayabilirler.
 

Elma Vücut Şekli

 
Kalın bir bel, düz bir kalça ve yuvarlak omuzlara sahip elma tipi vücutlar diğer vücut tipleriyle kıyaslandığında daha büyük göğüslere sahiptir. Bu tipte olanlar geniş karın bölgesine ve ince bacaklara sahiptir. Elma vücut tipine sahip olanlarda karın bölgesi geniş olduğu için kalın belin kamufle edilip, ince bacakların vurgulanması gerekir. 
 
Elma vücut şekli için etek kombinleri
 
Vücut tipine göre etek tercihinde bulunurken belin kalınlığını gizleyecek yüksek belli ve geniş kesimlileri seçmeli, büzgülü, pileli, cepli ve bel kısmı detaylı eteklerden uzak durulmalıdır.
 
Eteğin fermuarlı olup bele tam oturmasına, bel bölgesinin sade ve düz olmasına dikkat edilmelidir. Şifon ya da ipekli kumaşlardan oluşan uçuş uçuş etekler elma tipi vücuda sahip kadınlar için mükemmel bir seçim olabilir. 
 

Armut Vücut Şekli

 
İnce bir bel, geniş ve kıvrımlı kalçalar armut tipinin belirgin özellikleridir. Armut vücut tiplerinde omuzlar dar ve eğimli, göğüsler normale göre küçüktür.
 
Armut vücut tipine göre etek seçerken geniş olan kalçaları gizlemek, onun yerine bel ve üst bölgeyi vurgulamak gerekir. Beli vurgulayan ve kalçalardan genişleyen çan etekler armut tipine sahip bayanlar için en doğru seçimdir. 
 
Armut tipi vücut yapısı için etek önerisi
 
İlgiyi basende toplayan dar, kısa, yanları cepli ya da düğmeli modellerden kaçınmak gerekir. Kalem etekler de bu vücut tipi için uygundur. Ayrıca üst bölge dar ve ince olduğu için fular veya kolye takarak, kolları ve göğüs tarafı hareketli bluzlar tercih ederek vücuda orantılı bir görünüm kazandırılabilir. 
 

Ters Üçgen Vücut Tipi

 
Ters üçgen vücut tipine sahip olanlarda dar bir alt bölge ve alta göre daha geniş üst bölge vardır. Göğüsler ve omuzlar geniş, kalçalar dar, bacaklar uzun ve düzgün, bel normal kalınlıktadır.
 
Ters üçgen vücut tipi için etek
 
Bu tipe sahip bayanlar vücut tipine göre etek seçerken geniş omuzlarının orantılı görünmesi için geniş etekler tercih edebilir. Düşük kemerler ilgiyi bel bölgesine çeker ve görünümü dengeler. Ayrıca pileli etek giymek de aynı etkiyi oluşturur.
 

Dikdörtgen Vücut Tipi

 
Bel oyuntusu pek belli olmayan dikdörtgen vücutların kalçaları omuzları ile hemen hemen aynı hizadadır. Normal ya da küçük göğüslere sahip olmanın yanı sıra atletik ve zayıf göründükleri için ideal vücut tipine yakındırlar. Vücut tipine göre etek seçerken beli ve düzgün bacakları vurgulayan kadın giyim modelleri tercih etmek yerinde olur. 
 
Dikdörtgen Vücut Tipi için Etek Önerileri
 
Dikdörtgen vücut tipine en uygun etek düşük belli olanlardır. Bu vücut tipine sahip olanlar özellikle beli ortaya çıkaracak aksesuarlar kullanabilir ya da bele vurgu yapan etek modellerini seçebilir.
 
Çünkü dikdörtgen vücut tipinde bel oyuntusu çok belirgin değildir. Uzun boya sahipseniz kalın kemer, boyunuz kısa ise ince kemer takmanız sizi olduğunuzdan daha zarif gösterir.
 
 
Güzel giyinmenin en büyük sırrı vücudunuzu ve kendinizi keşfetmekten geçer. Girdiğiniz ortamlarda bütün gözleri üzerinize çekmenizi sağlayacak tüyolar ile siz de kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
 
Vücut tipine göre etek seçimi yaparken göz önünde bulunduracağınız birkaç yöntem sayesinde hem uzun süre kullanım imkanı sunan hem de içinde kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlayacak kıyafetlere sahip olabilirsiniz.
 
 
Viyamo aracılığıyla vücut yapınıza uygun sizi şık gösterecek hayalinizdeki etekleri gardıroplarınıza hemen ekleyebilir, göz alıcı kombinler yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz!
Etiketler: Vücut Tipine Göre Etek Seçimi
Kasım 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR