Nişanda Sözde Ne Giyilir? Nişan Elbisesi Tavsiyesi

Nişan Elbisesi ve modelleri

Sevincin, mutluluğun, güzelliğin ve ışıltının bir arada olduğu söz veya nişan merasimlerinde ister başrolde olun ister davetliler arasında, seçeceğiniz nişan elbisesi konusunda önceden bir fikrinizin olması işinizi kolaylaştıracak ve akıllarda iz bırakan bir şıklığı elde etmenizi sağlayacaktır.

 

Yaşamınızın en unutulmaz anlarını mutlulukla hatırlamak, seçtiğiniz nişan elbisesi ile kendinizi yansıttığınızı yıllar sonra bile fotoğraflarda görmek pek çok kadının arzusudur.

 

Ortama dâhil olmak adına tarzınızdan vazgeçmek yerine rengiyle, tasarımıyla, modeliyle stilinize en yakın ihtimallerin her zaman olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

 

Vücut Tipinize Göre Nişan Elbisesi Seçimi

 

Nişan elbisesi konusunda doğru seçim yapmanız için, tüm kıyafetlerde olduğu gibi vücut tipinize en uygun kıyafeti bulmanız önemlidir. Saçınızın rengi, boyunuz, kilonuz, ten renginiz ve daha birçok etken nişan veya söz elbisesi seçiminde dikkat etmeniz gereken ayrıntılardır.

 

Kısa boylu iseniz mini bir elbise veya uzun çizgileri olan uzun bir söz elbisesi tercih edebilirsiniz. Böylece hem ince hem uzun görünebilirsiniz. Ayrıca büyük desenleri olan, pileli, kat kat ve şifon nişan elbiselerinden fazla kiloya sahipseniz uzak durmalısınız.

 

 

Nişanda Ne Giyilir, krem çanta ve uzun elbise giyen kadın

 

 

Kıvrımsız düz inen bir vücut tipine sahipseniz dikkat çekmeniz gereken kısım bacaklar ve omuzlar olmalıdır. Bu durumda düz kesim veya yüzücü tipinde nişan elbiselerini tercih edebilirsiniz.

 

Bununla birlikte derin V yakası olan ve göğüs bölgesi dekolteli olan bir model, geniş omuzları ile dolgun ve geniş göğüsleri olanlar için ideal olabilir. İnce bir bel ve geniş kalçalara sahip olan bir vücut tipiniz varsa üst kısmı dar, etek kısmı volümlü bir nişan elbisesi tercih edebilirsiniz.

 

İnce bir bele sahipseniz, göğüs ve kalça ölçüleriniz neredeyse eşitse şanslısınız demektir. Emin olun her model elbise size çok yakışacaktır.  

 

Partnerinize Göre Nişan Elbisesi Seçimi

 

Söz ve nişanın ayrı ayrı yapıldığı veya birleştirildiği merasimlerde gelin adayının oturması, kalkması, konuşması, kahve dağıtması en önemlisi de damat adayı ile uyumu mercek altına alınır.

 

 

nişanda siyah takım giyinen çifr

 

 

Partnerinizle içte yakaladığınızın uyumun dışa yansımasının bir göstergesi de seçtiğiniz söz nişan elbisesi modelinin partnerinizin takım elbisesi ile uyumlu olmasıdır. Bu uyum aynı renkler dışında birbirini tamamlayan renklerle ya da aksesuarlar sayesinde de yakalanabilir.

 

Mendil, kravat, papyon gibi aksesuar renkleri ile aynı renkte bir nişan elbisesi giyebilir ya da takım elbise rengine göre bir elbise tercihinde de bulunabilirsiniz.

 

Mevsime Göre Nişan Elbisesi Seçimi

 

En özel günler için tercih edilecek kıyafetleri etkileyen bir unsur da mevsimsel özelliklerdir. Nişan ya da sözün iç mekânda yapılması söz nişan elbisesi seçimini kısmen özgür kılsa da açık havada yapılacak merasimlerde mevsim şartlarına göre elbise seçmek gerekir.

 

Kışın uzun kollu bir nişan elbisesi ile zarifliğinizi sergileyebilir, kadife nişan elbisesi ile de ışıl ışıl görünebilirsiniz.

 

Mevsim şartları aynı zamanda elbiselerin renk seçimlerini de etkiler. Mor, mürdüm, bordo gibi koyu renkte olan nişan elbiseleri daha çok kışın, ilkbahar ve yazda ise daha renkli ve açık renkli olan elbiseler ile mükemmel görünebilirsiniz. 

 

Yazın gelmesi ile açık havada yapılacak nişanda düz kesim ve şifon nişan elbiseleri ön plana çıkar. Otelde ya da salonda yapılacak nişan merasimlerinde mevsim fark etmeksizin kabarık gösterişli nişan elbiselerini tercih edebilirsiniz. 

 

Evde Nişan Kıyafetleri ve Elbiseleri

 

Mükemmel hazırlanılmış bir organizasyon sayesinde evde de unutulmaz nişan ya da söz merasimleri gerçekleştirilebilir. Evde nişan elbisesi seçiminde alanın dar olmasından dolayı, hareket özgürlüğünü sağlayan elbise modelleri seçilmelidir.

 

 

nişanda siyah uzun elbise ve çanta giyinen kadın

 

 

Bu modeller daha çok mini boy, önü kısa arkası uzun ve sade nişan elbiseleridir. Dekoltesi olmayan modellerin yanı sıra konsepte uygun renk ve tarzda bir nişan elbisesi de iyi bir fikir olabilir.

 

Nişan Elbisesi Nereden Alınır?

 

Nişan ya da söz merasimleri düğün öncesinde yapılan bir etkinlik olarak görülse de davetli bayanlar kendi arasında şıklık yarışına gireceği gibi gelin adayı da bu özel gününde ışıltılı bir görünümü yakalamak isteyecektir.

 

Merasimin yapılacağı mekâna göre evde söz kıyafetleri seçeneklerini veya daha gösterişli nişan elbiseleri seçeneklerini değerlendirilebilirsiniz.

 

Başrolde olmak istediğiniz bir merasim için nişan elbisesi seçerken Viyamo Butik'in sunduğu birbirinden güzel kıyafet seçeneklerini incelemelisiniz. 

 

Yakın arkadaşınızın, kardeşinizin, akrabanızın ya da bir tanıdığınızın nişanında en şık olmak tarzınızı yansıtmak için https://www.viyamo.com/ adresinde yer alan ürünleri inceleyebilir, stilinizi yansıtacak en özel, en şık, en gösterişli kıyafetlere uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz.
 

Etiketler: Blog Yazısı
Nisan 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR