Kot Pantolon Nasıl Kombinlenir? Şık Kot Pantolon Kombinleri

Kot Pantolon Kombin Önerileri ve Mutlu Zıplayan Kadın
Geçen yıllara inat formunu kaybetmeden zirveye oynayan kot pantolon modelleri, mevsim farketmeksizin tarzıyla kombinlerin olmazsa olmaz parçaları arasında her zaman kendine yer bulmuştur. Her mevsimde ayrı bir modeliyle moda olan kot pantolonlar size rahat ve özgür hissetmenin en trend yollarını gösterir.
 

Son Dönemlerin Moda Kot Pantolon Modelleri 

 
Gerek gündelik hayatta gerekse iş hayatınızda kullanabileceğiniz bayan kot modelleri klasiklerin yanına yeni türlerini ekleyerek kullanışlı bir giyim tecrübesi sunmayı amaçlar. Klasikler arasında yer alan;
 
--> Slim-Fit,
 
--> Skinny,
 
--> Regular,
 
--> Relaxed,
 
--> Mom,
 
--> Boyfriend,
 
kotlar kadınların her yerde rahatça giyebileceği türlerdir. Destroyed olarak tabir edilen yamalı jeanler ise daha çok sokak modasına uygunluğuyla tercih edilen bir türdür.
 
Rahat yapısı ve şık görünümünün yanında oldukça kolay bir şekilde kombinlenebilen kot pantolon modelleri ile stilinizi en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.
 
Kaliteli kumaşı ve kesimiyle dikkatleri üzerine çeken kot pantolon kombinleri size farklı ve pratik alternatifler yaratma imkânı sunar. 
 

Kot Pantolonlar ile Şık ve Rahat Kombinler Nasıl Yapılır?

 
Kot pantolon kombinleri gerek kesimlerine gerekse renklerine göre birbirinden farklı seçenekleri sunar. 
 
beyaz ve mavi pantolon ile şık Kot Pantolon Kombinleri
 
Kot pantolon kombinlerini oluştururken, özellikle bazı parçaların kotlar ile daha şık bir uyum oluşturduğu ve kadınlara daha zarif bir görünüm kazandırdığını göz önünde bulundurmamız önemlidir. 
 

Boyfriend Jean Kombinleri

 
Klasik erkek kot pantolon modelinin kadın uyarlaması olan boyfriend jeanler, beden olarak sıradan bir kadın pantolonuna göre daha rahattır.
 
Şık Kot Pantolon Kombinleri yapan genç kız
 
Genelde normal ve düşük bel olarak tercih edilen boyfriend jeanlerde salaş modeller pek ilgi görmez. Sebeb, salaş modellerin sizi olduğunuzdan daha kilolu göstermesidir. Bu yüzden pantolonun kalıbına uygun tasarımları seçmelisiniz.
 
siyah gözlük beyaz tişört ve mavi pantolon ile kombin yapan ünlü kadın
 
Boyfriend jean kombininizde üst giyim olarak basic bir tişört ya da sweatshirt giymeyi tercih edebilirsiniz.
 
Kot Pantolon Kombinleri oluşturan ve kameraya poz veren ajans çalışanı
 
Altına giyeceğiniz stiletto ya da topuklu ayakkabı size trend bir görünüm kazandırırken son olarak deri veya blazer bir ceket giyerek kombinizi tamamlayabilirsiniz. 
 

Mom Jean Kombinleri

 
Sokak modasında sıklıkla tercih edilen mom jean pantolon kadın giyiminde ilgiyle karşılanan bir modeldir.
 
Kot Pantolon Kombinleri nasıl yapılır
 
Rahat ve birbirinden farklı kombin seçeneği sunması nedeniyle neredeyse her kadının gardırobunda bulunan bir parçadır. Sadelikten yana biriyseniz mom jeaninizi atlet ve sneakers ile kombinleyerek trend bir görünüm elde edebilirsiniz.
 
kot pantolon kombinleri yapan kadın caddede yürüyor
 
Retro bir tarz içinse salaş bir gömlek içine müzik grubu tişörtleri giyip siyah botlar ile kombinlediğiniz pantolonunuzu aksesuarlarınızla taçlandırabilirsiniz. 
 

Boru Paça Kot Pantolon Kombinleri 

 
Üst kısımdan itibaren vücudu sarmasına rağmen aşağıya doğru daralmayan kesimiyle farklı bir görünüm sunan boru paça jean modellerini paçasından kıvırıp, stiletto ve sweatshirt ile kombinleyebilirsiniz.
 
blazer cket ve kısa boru pantolon ile güzel giyinen birey
 
Retro bir tarz içinse ekoseli ceketler veya önü düğmeli hırkalarla kombinler yapabilirsiniz.
 

Yüksek Bel Jean Kombinleri

 
Bel ve kalça bölgelerini gizlemekte uzman olan yüksek bel jean modelleri koyu renk tercihlerinde fit bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.
 
aynada yeşil kot ve beya tişört ile poz veren kız
 
Yüksek bel jeanlerinizi kombinlerken tişört ya da kazaklarınızı pantolonun içine sokabilir ve üzerine şık bir ceket giyerek kombininizi tamamlayabilirsiniz.
 

İspanyol Paça Pantolon Kombinleri

 
Oldukça kullanışlı bir tasarıma sahip olan ispanyol paça pantolonlar günlük ve iş hayatınızın dışında, sportif faaliyetlerde dahi kullanılabilen kadın butik parçalarıdır.
 
crop top ceket ve kot ile kombin yapan kız
 
İş hayatınızda giyeceğiniz ispanyol paça pantolonunuzu beyaz bir gömlekle birleştirip altına tercih edeceğiniz beyaz spor ayakkabılar ile şık kombinler yaratabilirsiniz.
 
Buna ek olarak kış aylarında şık bir deri ceket yahut sade bir sweatshirt ile kombinler oluşturmanız da mümkündür.
 

Kilolu Kadınlar Nasıl Kot Pantolon Giymeli?

 
Kilolu kadınlar kot pantolon giyerken gizlemek istedikleri bölgeleri daha da açığa çıkaracak olan slim-fit gibi jean modellerinden uzak durmalıdır. Onun yerine yüksek bel ve boru paçalı pantolon modellerini tercih etmelidir.
 
Zira yüksek bel pantolonlar bel ve kalça bölgelerini perdelerken, boru paça pantolonlar da onları normalden daha uzun göstererek fazla olan kilolarını gizlemelerine yardımcı olur.
 

Mom Jean Zayıf Gösterir Mi?

 
Bel bölgelerini saklamak isteyen kadınlar için mom jean modelleri bedeninizi sımsıkı saran skinny jean pantolonlara göre daha doğru bir tercihtir.
 
Ayrıca kalçası büyük olan kadınların arka cepleri birbirine yakın olan jean modellerini tercih etmelidirler. Arka cepler birbirine ne kadar yakın olursa kalçanız da buna uygun olarak daha küçük gözükür.
 

Kot Pantolon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 
Kot pantolon kombinleri oluşturmak için alışverişe çıkmadan önce vücut tipinizden yola çıkarak birtakım filtrelemeler yapmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Zira gözünüze kestirdiğiniz kot pantolon ne kadar estetik bir görünüme sahip olsa da giydiğinizde aynı şekilde üzerinizde durmayabilir ve hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
 
Alış verişleriniz sonrası hayal kırıklığı yaşamamak adına şu detaylara dikkat etmelisiniz;
 

Vücut tipinizi belirleyin

 
Beden ölçülerinize hakim olmak vücut tipinize göre pantolon seçimi noktasında daha isabetli tercihler yapmanızı sağlar. Herkesin vücut yapısı, duruşu ve kilosu farklı olduğu için bu detaya fark etmeden yaptığınız alışverişlerinizden zararlı çıkmanız muhtemeldir. 
 
Birçok marka, kot pantolon ölçülerini bel boyutuna göre belirlediği için vücudunuza en iyi oturacak olanı ölçülerinizi alarak belirleyebilirsiniz. Bunun için bir mezura ya da esnek metre kullanmanız yeterlidir. Belinizin en ince olduğu noktayı ölçerek kendiniz için en uygun jean modelini bulabilirsiniz.
 

Paça boyu uzunluğu

 
Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da paça boyudur. İsteğe göre kısaltılan ya da uzun kullanılabilen modeller arasında bazı konulara dikkat edilmelidir. Mesela, skinny jean modellerinde paça boyu bilek üstünde olmalıyken, ispanyol paça jeanlerde paça boyunun uzun olması gerekir.
 
Ayrıca pantolonlarınızı genel olarak topuklu ayakkabılar ile giymeyi tercih ediyorsanız, paça boyunun normalden biraz daha uzun olmasına özen göstermelisiniz. Düz taban ya da spor ayakkabı kullanmayı tercih ediyorsanız da paça boyunun bacak boyunuza göre olmasına dikkat etmeniz, sonradan yaşayacağınız sorunların önüne geçmenizi sağlar.
 

Genişleme payını dikkat!

 
Dar modelleri giymeyi seviyorsanız, jean kumaşında bulunan streç lifler ilerleyen zaman içerisinde bollaşabilir. Bu yüzden kendi bedeninizden 1 beden küçük jeanler tercih etmeniz daha uygun olur. Bunun dışında, bel bölgeniz inceyse düşük bel; kalınsa da yüksek belli modeller ile daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. 
 
mağazada deneme odasında kyafet deneyen genç kadın
 

Denemeyi ihmal etmeyin

 
Günümüzde oldukça revaçta olan internet alışveriş furyasına karşılık alışverişlerinizi mağazaya giderek yapmayı tercih ediyor iseniz, satın alacağınız pantolonu detaylıca incelemelisiniz.
 
Kumaşının dokusunu ve dikiş yönlerini elinizle inceleyip görüş sahibi olabilirsiniz. Ayrıca pantolonu giyip soyunma kabininden çıktıktan sonra yürüme, eğilip, kalkma gibi yapacağınız farklı hareketler ile ürünün esnekliğini ölçebilirsiniz.
 

Renk seçimi önemli

 
Satın alacağınız pantolonun rengi de size birtakım avantajlar sunar. Koyu renk jean kadın giyiminde oldukça revaçta olan bir üründür. Bunun nedeni şık duruşu ve sizi olduğunuzdan daha zayıf göstermesidir.
 
Fakat yıkama ve ütüleme talimatlarına uymadığınız takdirde pantolonun renginde solmalar meydana gelebilir. Eğer bu konuda hassas biriyseniz, duruma ekstra özen gösterebilir ya da başka renklere yönelebilirsiniz.
 
 
Kot pantolonların rengini korumak için yapılması gerekenleri https://www.viyamo.com/blog/icerik/kiyafetlerin-solmamasi-icin-bunlara-dikkat yazımızda okuyabilrsiniz. 
 
 
Etiketler: Kot Pantolon Kombinleri
Ekim 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR